Monday, February 28, 2011

broodkrans


½l water
850gr volkorenbloem
½ pakje verse gist
1theel .zout
1theel. suiker
3 eetlepels olie

pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad....

Alles mengen tot een mooi deeg,
30 min. laten rijzen
dan 16 balletjes rollen en in een vlaaivorm schikken
met pitten of meel beleggen
nog eens 20 min. laten rijzen
bakken: 180° -200°C ongeveer 40 min.

Brotkranz

500ml Wasser
850gr Vollkornmehl
½ Päkchen frische Hefe
1TL Salz
1TL Zucker
3EL Öl

zum besteuen, Kürbiskerne, Sonnenblumekerne, Sesamsamen...

Zutaten mischen und ca, 30Min gehen lassen
in 16 Stücke teilen und in eine Backfom legen,
nach belieben belegen mit Körner, Mehl...
zugedeckt nochmal ca 20Min gehen lassen
backen: 180°-200°C etwa 40 Min.

5 comments:

Annie Bodelier said...

Rein, dat ziet er lekker uit! Hoeveel gist moet erin?
groetjes, Annie

Godelieve said...

Ik zou er zo een bolletje af willen breken, ziet er lekker uit!

Rein said...

@ Annie, ik heb er de hoeveelheid even bijgezet. ;)

Annie Bodelier said...

Dank je Rein; ik denk dat ik 'm ga proberen!

Bernstein said...

Hi Rein,
der Brotkranz sieht einfach nur lecker aus. DAnke für das Rezept, das ich sicher bald ausprobieren werde.
GlG Bernstein