½l water
850gr volkorenbloem
½ pakje verse gist
1theel .zout
1theel. suiker
3 eetlepels olie
pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad....
Alles mengen tot een mooi deeg,
30 min. laten rijzen
dan 16 balletjes rollen en in een vlaaivorm schikken
met pitten of meel beleggen
nog eens 20 min. laten rijzen
bakken: 180° -200°C ongeveer 40 min.
Brotkranz
500ml Wasser
850gr Vollkornmehl
½ Päkchen frische Hefe
1TL Salz
1TL Zucker
3EL Öl
zum besteuen, Kürbiskerne, Sonnenblumekerne, Sesamsamen...
Zutaten mischen und ca, 30Min gehen lassen
in 16 Stücke teilen und in eine Backfom legen,
nach belieben belegen mit Körner, Mehl...
zugedeckt nochmal ca 20Min gehen lassen
backen: 180°-200°C etwa 40 Min.
Rein, dat ziet er lekker uit! Hoeveel gist moet erin?
ReplyDeletegroetjes, Annie
Ik zou er zo een bolletje af willen breken, ziet er lekker uit!
ReplyDelete@ Annie, ik heb er de hoeveelheid even bijgezet. ;)
ReplyDeleteDank je Rein; ik denk dat ik 'm ga proberen!
ReplyDeleteHi Rein,
ReplyDeleteder Brotkranz sieht einfach nur lecker aus. DAnke für das Rezept, das ich sicher bald ausprobieren werde.
GlG Bernstein